2011. július 27., szerda

Tibori Szabó Zoltán: Balázs Péter - Jelenlegi ára: 2 265 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! Balázs PéterA könyv listaára: 2560 Ft. Leírás:
Az erdélyi magyar képzőművészek közül ezúttal Balázs Péter (1919) festő- és grafikusművésszel ismerkedhet meg az olvasó Tibori Szabó Zoltán kötetében. A múlt század harmincas éveiben pályakezdő művész a falvak kétkezi munkából élő népéből, őstehetségként érkezett a festészetbe. Bár tudását a legjobb erdélyi mesterektől - Kolozsváron Szolnay Sándortól, Nagybányán Ziffer Sándortól, Marosvásárhelyen Bordi Andrástól - sajátította el, a második világháború után neki is az a keleteurópai sors jutott osztályrészül, amely megfosztotta az európai tájékozódás, a külföldi tapasztalatszerzés élményétől, a kontinens művészeti áramlatainak megismerésétől. Falusi származása és erdélyi elszigeteltsége is szerepet játszott abban, hogy festészetében újra és újra visszatért a szülőföld, a népművészet, a népélet számára kimeríthetetlen ihletforrást adó témájához. Származása, a szociális igazságosság iránti igénye a politikai baloldalhoz kapcsolta, és kortársaihoz hasonlóan ő is megalkotta a szocialista realizmus követelményeihez igazított műveit, végül a szocialista dogmatizmus éveiben maga is börtönbe került. Elveit, meggyőződését ugyan nem tagadta meg, de ettől fogva távol tartotta magát a politikától, és álláspontját kizárólag a művészet nyelvén próbálta meg kifejezni. Munkásságának termése mintegy nyolcszáz olajfestmény, számos grafikusi és illusztrációs munka - ezekből ad reprezentatív válogatást a kötet fele részben színes, fele részben fekete-fehér reprodukciókon. A személyes fotográfiákkal illusztrált kiadvány életútjának és pályaképének összefoglalásán kívül a művész írásaiból közöl szerény válogatást, amelyet életrajzi kronológia, kiállításainak felsorolása és bibliográfia egészít ki. - A határon túli magyar képzőművészek munkáira kíváncsi olvasóknak ajánlható. ISBN: 973-9373-38-0A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 2 265 Ft

Az aukció vége: 2011-07-29 01:40
. Tibori Szabó Zoltán: Balázs Péter - Jelenlegi ára: 2 265 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése